Almás piskótatorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 6 kanál cukor
  • 6 kanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 alma meghámozva, felszeletelve
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kiskanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 tojás fehérje, porcukorral felverve
  • kevés vaj, a forma kenéséhez

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük a cukorral, majd ebbe belekeverjük a tojás sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet.

A sütőformát kivajazzuk! Az összekavart piskótaalapot beleterítjük, majd előmelegített sütőben megsütjük. Közben, a használati utasítás szerint elkészítjük a pudingot.

Ráterítjük a pudingot a piskótára, majd mikor meghűlt az őrölt fahéjba, és porcukorba forgatott almaszeleteket is ráfektetjük. Cukorral felverjük keményre a tojás fehérjét, és ráterítjük az almaszeletekre.

Annyi időre sütőbe tesszük, hogy a fehérje teteje megpiruljon.