Hozzávalók:
A tésztához:
A bevonathoz
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a tojások sárgáját a cukor 3/4 részével robotgéppel habosra keverjük, adjuk hozzá a vanília aromát.A tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral.
A liszthez adjuk a kókuszreszeléket és a sütőport. A tojáshab felét tegyük a sárgájához, és keverjük el óvatosan a fele lisztes-kókuszos keverékkel. Ezután a másik fele habot, és a másik fele lisztes keveréket is szórjuk bele, és ezzel is óvatosan keverjük össze egy keverőlapát segítségével. A formába öntsük bele, és egyengessük el a tésztát.
Előmelegített sütőben süssük 165 fokon 30 percig. Szép aranysárgára sül, de mielőtt kivesszük, tegyünk tűpróbát.
A csokoládét vízgőz felett az olajjal felolvasztjuk. A tésztát 4 x 4 cm-es kockákra vágjuk fel. Egyenként fogpiszkáló segítségével belemártjuk a csokoládéba, majd a kókuszreszelékbe.
Tálcára rakjuk, és ha végeztünk minddel, akkor 10 percre tegyük a hűtőbe dermedni. Nagyon finom állagú sütemény, ellenben nem az a szokványos mézes, vagy piskóta alapú.