Csokis kókuszkocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 tojás
  • 12,5 dkg kristálycukor
  • 6 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 tk vanília aroma
  • 6 dkg kókuszreszelék

A bevonathoz

  • 30 dkg tortabevonó massza
  • 4 ek olaj
  • 10 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a tojások sárgáját a cukor 3/4 részével robotgéppel habosra keverjük, adjuk hozzá a vanília aromát.A tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral.

A liszthez adjuk a kókuszreszeléket és a sütőport. A tojáshab felét tegyük a sárgájához, és keverjük el óvatosan a fele lisztes-kókuszos keverékkel. Ezután a másik fele habot, és a másik fele lisztes keveréket is szórjuk bele, és ezzel is óvatosan keverjük össze egy keverőlapát segítségével. A formába öntsük bele, és egyengessük el a tésztát.

Előmelegített sütőben süssük 165 fokon 30 percig. Szép aranysárgára sül, de mielőtt kivesszük, tegyünk tűpróbát.

A csokoládét vízgőz felett az olajjal felolvasztjuk. A tésztát 4 x 4 cm-es kockákra vágjuk fel. Egyenként fogpiszkáló segítségével belemártjuk a csokoládéba, majd a kókuszreszelékbe.

Tálcára rakjuk, és ha végeztünk minddel, akkor 10 percre tegyük a hűtőbe dermedni. Nagyon finom állagú sütemény, ellenben nem az a szokványos mézes, vagy piskóta alapú.