Tejszínes vargánya ragu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg vargánya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek zsír (kacsa, liba)
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 chili (elhagyható)
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 tk borsikafű
  • 2 dl főzőtejszín
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

A gombát megtisztítjuk, a hibás részeit levágjuk, majd  kb 1 cm-es kockákra vágjuk. A vöröshagymát kockákra vágjuk és a zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát és az apróra vágott paprikát.

Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, majd beleaprítjuk a paradicsomot és a chilit. Puhára főzzük.

A legvégén beleöntjük a tejszínt, felforraljuk és tálaljuk.

Kifőtt tésztát kínálunk mellé.