Mexikói zöldséges tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 szál sárgarépa
  • 4 fej kisebb gomba
  • 1 marék zöldbab
  • 1 marék zöldborsó
  • 1/2 színes paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1/2 lilahagyma
  • 1 szál újhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • csilipehely ízlés szerint
  • kevés olíva olaj

Elkészítése:

Széles metélt (tagliatelle) tésztát tettem fel sós, forró vízben főni.

A lila hagymát megtisztítottam, hosszában felcsíkoztam. A sárgarépát csíkokra (zsülienre) vágtam, a paprikát is felcsíkoztam, a paradicsomot apró kockákra, a gombát rusztikus szeletekre vágtam.

Látványban, inkább a gombát akartam kihangsúlyozni, és úgy érzem sikerült is.

A hagymát, és a sárgarépát egyszerre pirítottam kevés olíva olajon, majd megsóztam, és hozzányomtam 1 fokhagymát. A paradicsomot is hozzátettem, majd a gombát, a zöldbabot is.

Borsot őröltem rá, hozzáadtam a csilipelyhet, (lehet, hogy kicsit többet mint mások) és 2 percre lefedtem a serpenyőt. Hozzáadtam a zöldborsót, a felcsíkozott paprikát, és 5 perc alatt fedő alatt készre pároltam.

A tésztát leszűrtem, és a zöldséges raguval tetején tálaltam. 1 szál újhagymát felkarikáztam, és azzal szórtam meg fogyasztás előtt.