Húspogácsa párolt zöldségekkel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 40 dkg vegyes darált hús (sertés és marha)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 tojás
  • petrezselyemzöld és koriander apróra vágva
  • pirospaprika ízlés szerint
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 5 sárgarépa
  • 1/2 csomag szárzeller
  • 1 póréhagyma
  • 15 dkg fehér káposzta csíkokra vágva

Elkészítése:

A húst a fűszerekkel, a tojással és morzsával összedolgozzuk, majd lapos pogácsákat formázunk belőle.
Olajat hevítünk egy serpenyőben, megsütjük a pogácsákat mindkét oldalukon 6 perc alatt.

A zöldségeket, a zellerszárat 1 cm-es darabokra vágjuk, a pórét és a répát vékony csíkokra.
5 dkg vajon kevés sóval és borssal rövid idő alatt átsütjük, majd a húspogácsával együtt tálaljuk.

Korianderrel díszítjük.