Karfiolos vegyes zöldsaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kis fej karfiol
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 póré hagyma
  • 1 szívsaláta
  • 1 kanál extra szűz olíva
  • 1 teáskanál almaecet

Elkészítése:

A karfiolt enyhén sós, ecetes vízben blansírozom, (rövid ideig forró vízbe mártom, majd jeges vízben lehűtöm) Ezzel kicsit megpuhul, de roppanós marad.

A színes paprikát, és a póréhagymát csíkokra vágom, a salátát nagyobb tálban összetépkedem. Az egészet összekeverem, majd megcsorgatom almaecettel, olíva olajjal, és lazán összeforgatom.

Keverés után azonnal fogyasztható, hiszen a karfiolt is meghűtöttem a blansírozás után.