Hozzávalók:
Elkészítése:
A karalábét, a sárgarépát és a vöröshagymát pucoljuk meg, majd a karalábét vágjuk kisebb kockákra, a vöröshagymát vágjuk fel apróra, a sárgarépát pedig vékonyan karikázzuk fel. A borsót fejtsük ki.
A darált húst ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, nyomjuk bele a fokhagymagerezdeket, adjuk hozzá a pirospaprikát és a rizst, majd dolgozzuk alaposan össze. Ezután vizes kézzel formázzunk belőle diónyi gombócokat.
A hagymát kezdjük el az olajon üvegesre párolni, majd adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket és a kifejtett borsót. Pár percig pároljuk, közben ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal és tárkonnyal. Ezután öntsük fel a vízzel, tegyük bele a paprikát és a paradicsomot, majd forraljuk fel. Amikor felforrt, tegyük bele a húsgombócokat és forraljuk fel újra, majd vegyük kisebbre a lángot és addig főzzük, még a gombócok megfőnek.
A lisztet keverjük simára a tejföllel, majd keverjük hozzá a tejszínt is. Amikor a leves készre főtt, csorgassuk hozzá a leveshez, óvatosan keverjük össze, majd forraljuk fel és hagyjuk még pár percig főni.
Tálalás előtt hagyjuk a levest kicsit hűlni, majd úgy kínáljuk.