Sajtos kréker

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 24 dkg sajt (én cheddar és pannónia sajtot használtam, cheddartól szép sárga lett a pannóniától finom íze)
  • 6 dkg vaj vagy margarin
  • 2 ek parmezán (ez el is hagyható)
  • csipet só
  • 12 dkg liszt
  • 2 ek hideg víz, de ez csak akkor kell, ha nagyon nem akar összeállni a tészta

Elkészítése:

A sajtot lereszeljük, a legjobb, ha aprítóval morzsalékosra daráljuk. A vajat és a lisztet elmorzsoljuk, belekeverjük a reszelt sajtot, sót, parmezánt és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Amikor összeállt, folpackba csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.

2-3 mm vékonyra nyújtjuk, tetszés szerint kiszaggatjuk vagy feldaraboljuk (én kis kockákat szúrtam ki).

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 190 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Minél tovább sütjük, annál ropogósabb lesz.