Sült tengeri halfilé

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg fagyasztott pangasius filé
  • őrölt bors
  • tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • liszt
  • őrölt piros paprika
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A halat kiolvasztom, a levet leöntöm róla. Tapasztalatom szerint a felolvasztás után a halnak mindössze nettó 80%-a marad az eredeti súlyának.

A fokhagymát összenyomom, majd összekeverem a tejjel, amibe a halszeleteket teszem, és egy éjszakára hűtőbe rakom.

Másnap a halat leszűröm, papírtörlővel leitatom, és megsózom, megborsozom, valamint paprikás liszt keverékében megforgatom.

Forró, bő olajban sütöm mindkét oldalán, 3-3 percig. Ennyi elég a hal készre sütéséhez.

Illenek hozzá a különféle gyümölcsös, vagy mustáros mártások, valamint a párolt, zöldséges rizs és a krumplipüré is köretként.