Erzsébet szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg borjú comb
  • 1 szál házi füstölt szalámi
  • 15 dkg félkemény sajt
  • kevés tej és 3-4 gerezd fokhagyma a hús beáztatásához
  • liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A borjúcombot felszeleteljük, majd kiklopfoljuk belülről kifelé. A hússzeleteket tej, és zúzott fokhagyma (esetleg fokhagymapor) keverékébe áztatjuk néhány órára.

Lecsöpögtetjük, leitatjuk, majd mindkét oldalát megsózzuk. Vágódeszkára terítjük, majd egyik felére kolbász, és sajt szeletet halmozunk, majd összehajtjuk.

Fogpiszkálóval megtűzzük, majd liszttel, tojással, és zsemlemorzsával panírozzuk.

Forró bő olajban megsütjük. Tálalás előtt ne felejtkezzünk el a beletűzött fogpiszkálóról!

Krumplipürével, hagymás krumplival, rizzsel tálaljuk.