Debreceni csülkös pecsenye

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • főtt, füstölt csülök (húsvéti maradék)
  • debreceni páros kolbász, esetleg virsli
  • hagyma
  • olaj

Elkészítése:

A főtt csülköt (sonkát) nagyobb darabokra kockázzuk. Rusztikus darabokra vágott hagymát dinsztelünk kevés olajon, majd beleadjuk a húst, és az előzőleg félbevágott, beirdalt debreceni páros kolbászokat. Borson kívül más fűszerezésre nincs szükség, mert a debreceni és a hús is elég fűszeres. A debreceni helyettesíthető akár virslivel, de gombával is.

Akár több hozzávaló kombinációját kipróbálhatjuk. A gombának sincs szüksége sok főzésre, így ez is hirtelen készen van.

Krumplipürével tálaljuk.