Török pide

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 0.5 csomag instant élesztő
  • 2 dl langyos víz
  • 2 evőkanál olaj

A kenéshez:

  • 1 db tojás

A töltelékhez:

  • füstölt nyers kolbász
  • gombás pizzaszósz
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 szál póréhagyma
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd dagasztjuk. Hat egyenlő részre osztjuk, majd langyos helyen 20 percig kelesztjük, majd egyenként csónak formát készítünk belőle.

A széleit behajtjuk és a belsejét megkenjük paradicsomszósszal és eloszlatjuk rajta a feldarabolt gombát és a ferdére vágott kolbászt. Erre jön a csíkokra vágott paprika és a karikákra vágott hagyma.

A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd lekenjük a széleit tojással. 200 fokos, előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Bazsalikom levéllel díszíthetjük.