Baconben sült szűzpecsenye

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertésszűz
  • 15 dkg nyers és füstölt baconszalonna
  • kevés só
  • 1 mokkáskanál őrölt feketebors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 dl száraz afrikai fehérbor
  • 1 kg burgonya
  • petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál folyékony margarin

Elkészítése:

A húst lehártyázzuk, felszeleteljük 3 cm vastagra. Kicsit sózzuk, majd baconbe tekerjük, és fogpiszkálóval rögzítjük

Kissé lenyomkodjuk, és olívaolaj, vaj keverékében kérget sütünk rá. Sütés közben megborsozzuk mindkét oldalát.

Alá öntjük a bort, és lefedve puhára sütjük. Saláta és petrezselymes burgonya egyvelegét kínáljuk hozzá köretnek.