Pásztor pecsenye

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 30 dkg tisztított sertésháló
  • 45 dkg szűzpecsenye
  • 38 dkg sertés kolbászhús
  • sertéshús fűszersó

Elkészítése:

A darált húst kolbászhús módjára elkészítjük, és a megtisztított szűzeket felszúrjuk (2 darabot). A nyílásba töltjük a darált húst.

Lehet kolbásztöltővel is dolgozni, de kézzel is megoldható ekkora mennyiségnél. A sertéshálót elvágjuk ketté, és beleburkoljuk a sertés fűszersóval bekent pecsenyénket.

Tepsibe helyezzük, és 160 fokon készre sütjük. A zsírját leöntjük, és még rápiríthatunk a húsra.

Sült krumplival és savanyúsággal tálaljuk.