Paradicsomos lazacleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 ek vaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma finomra vágva
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 30 dkg hámozott paradicsom
  • 1 kk kakukkfű
  • 6 burgonya
  • 1 citrom leve
  • 2 ek halszósz
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 l zöldség alaplé
  • 1 kávéskanál só
  • csipet bors,
  • 1 ek aprított kapor
  • 1 ek aprított petrezselyemzöld
  • 40 dkg lazac

Elkészítése:

A lazacfilét ujjunkkal végigsimítjuk és a szálkákat csipesszel kiszedjük, majd 2 cm-es darabokra vágjuk.

Felolvasztjuk a vajat egy fazékban és hozzáadjuk a hagymát, majd fonnyasztjuk. Hozzákeverjük a fokhagymát és főzzük, amíg átlátszó lesz. Beletesszük a hámozott paradicsomot és burgonyát is és összepirítjuk.

Felöntjük a zöldségalaplével és a halszósszal, kakukkfűvel, valamint a szójaszósszal ízesítjük. Ezután adjuk hozzá a citromlevet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Helyezzük bele a lazacdarabokat a levesbe, óvatosan kevergetve, ne törjön össze. 3-4 perc, amíg rózsaszínné válik. Szórjuk meg kaporral és petrezselyemmel. Tálalhatjuk is!

Jó étvágyat hozzá!