Magyaros burgonyaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 5-6 nagyobb burgonya
  • 1 zeller
  • 2 szál petrezselyem zölddel együtt
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 evőkanál ízvarázs
  • kevés zellerzöld
  • 1 piros kápia paprika
  • 1 paradicsom
  • fűszerpaprika
  • 1 ek liszt

A galuskához:

  • 1 tojás
  • 3 evőkanál liszt

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, a zöldségeket felkarikázzuk. A zellert felkockázzuk, majd a kétféle zöldet apróra vágjuk és egy 2 literes fazékban olajon pirítani kezdjük.

Ezután liszttel megszórjuk és a fűszerpaprikát is hozzáadjuk, sózzuk és felöntjük vízzel. Ha felforrt, akkor beletesszük az ízesítőt, a paprikát és a paradicsomot.

A tojásból és lisztből galuskatésztát keverünk és mielőtt megfőne a levesünk beleszaggatjuk. Ha feljöttek a tetejére a galuskák, akkor elkészült a levesünk.