Tejszínes almaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 6 db alma
  • 1 kk őrölt fahéj
  • pár szem szegfűszeg
  • 1 csipet só
  • 1 ek cukor
  • 200 g főzőtejszín
  • 0,5 cl fehérbor
  • kevés citromlé

Elkészítése:

Az almát meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd kevés cukorral, csipet sóval, kevés citromlével feltesszük főni.

Mikor az alma megfőtt, kb. felét kivesszük, a többihez hozzáadjuk a bort, a főzőtejszínt, a fahéjat, és összeturmixoljuk.

Néhány szegfűszeget beletéve ismét felforraljuk, majd visszatesszük a kivett almakockákat is.

Melegen, vagy hidegen tálaljuk.