Tárkonyos szárnyas – raguleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 500 g csirke (szárny, comb)
  • 200 g csirkemáj
  • 7-8 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1/2 zeller
  • 1 db karalábé
  • 300 g zöldborsó
  • 200 g tejföl, vagy főzőtejszín
  • 1 kanál liszt
  • kevés só, és bors
  • csipet őrölt kömény
  • kevés tárkony

Lehet más baromfiból is készíteni, abból amit éppen be lehet szerezni.

Elkészítése:

A húsokat összedaraboljuk, ha kell a csontokat konyhai ollóval elvágjuk.

Leöblítjük a darabolt húst, majd sós vízben feltesszük főni. Amikor felforr, hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket és a borsót is. Fűszerezzük, majd hozzáadjuk a tárkonyt és a májat is.

A tejfölből, vagy főzőtejszínből kevés liszttel habarást készítünk és a leveshez hozzáadva felforraljuk.