Hozzávalók:
Elkészítése:
A zúzát megtisztítom, többször átmosom.
A hagymát, fokhagymát apróra vágom, a paprikát, paradicsomot kis kockákra vágom.
Kevés olajon, vagy kisütött füstölt szalonna zsírján, a hagymát, fokhagymát megdinsztelem, megsózom. Beleteszem a köményt, és pár percig pirítom. Felöntöm fehérborral.
Hozzáadom a zúzát (ha szükséges daraboljuk) és fehéredésig pirítom.
Belekerül a kis darabokra vágott paradicsom, majd a paprika is. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Megborsozom, és teszek bele kevés száráról lemorzsolt kakukkfű levelet is.
A zúza nem fog szétfőni, így addig főzöm, míg a paprika, és a hagyma szét nem fő.
Hozzáadom az őrölt pirospaprikát, és megkóstolom. Ha szükséges, utána fűszerezem.
Galuskával, tarhonyával, vagy kifőtt tésztával tálalom, és nem felejtem el a tejfölt sem.