Kávés tripla élvezet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 7 tojásfehérje
  • 15 dkg darált dió
  • 4 ek liszt
  • 0,5 tasak sütőpor
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg friss, kék áfonya

Krém:

  • 1 tasak francia krémes ízű pudingpor
  • 2 tasak tiramisu ízű pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 5 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 30 dkg babapiskóta
  • 2 kis tasak instant 2 in 1 kávépor
  • 5 dl habtejszín
  • 2 tasak habfixáló

Mártogatáshoz:

  • 2 dl friss presszókávé
  • 2 ek rumaroma

Elkészítése:

A fehérjéket habbá verjük a cukorral, majd a többi hozzávalót is beletesszük (az áfonya kivételével), elkeverjük csomómentesre. Egy 25*35 cm-es, sütőpapíros tepsibe simítjuk a masszát, majd a tetejére rászórjuk az áfonyát. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

2 dl tejbe belekeverjük a francia krémes ízű pudingport, csomómentesre keverjük, hozzáadunk 1 ek cukrot, majd sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt hozzáadunk 10 dkg margarint és alaposan kihabosítjuk.

3 dl tejbe belekeverjük a tiramisu ízű puringport, 2 ek cukrot és csomómentesre keverjük. Sűrűre felfőzzük, majd langyosan hozzáadunk 15 dkg margarint és alaposan kihabosítjuk.

A kihűlt lapra rákenjük a rancia krémes ízű pudingot. A babapiskótákat az aromával elkevert kávéba mártogatjuk (ne áztassuk el teljesen!), majd sorban rátesszük a pudingos tésztára. A babapiskótát tetejére simítjuk a tiramisu pudingot.

A habtejszínt felverjük a habfixálóval, majd a sütemény tetejére simítjuk egyenletesen (készíthetjük úgy is, hogy a hab felébe kevés kávét öntünk és így rétegezzük a sütemény tetejére). Pár órára hűtőbe tesszük a süteményt, majd vízbe mártott késsel szeletekre vágjuk.