Hozzávalók:
Elkészítése:
A körmöket jól megmossuk, és egy 4 literes fazékban feltesszük főni, sóval, egész borssal és fokhagymával.
A zöldségeket meghámozzuk és felkarikázzuk, illetve kockázzuk és a vöröshagymát is.
Olajon egy másik edényben megpároljuk a hagymát, fűszerpaprikával megszórjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük 1 liter vízzel, és belerakjuk a zöldségeket és az aprított petrezselymet.
Ha félig megpuhult, és időközben a köröm megfőtt, akkor a húst leszedjük a csontról és a zöldségekhez adjuk, majd a chilis babot is hozzáadagoljuk. Jól elkeverjük, majd a főzőléből kiegészítjük a levest és ha kell, ízesítjük.
Mielőtt elkészülne, 1 tojásból és lisztből, pici sóval galuskatésztát keverünk, és beleszaggatjuk a levesbe. Amennyiben a zöldségek is megpuhultak, elkészült a leves.
Jó étvágyat hozzá!
Nagyon régi receptje az Anyukámnak, de én a chilivel felturbóztam.