Magyaros tepsis csirke

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 kg csirkeszárny, és comb
  • 1 kanál só
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 1 kanál pirospaprika
  • 1 csipet szárított chili
  • 2 kanál étolaj
  • 1 csipet kakukkfű
  • 1 pohár sör

Elkészítése

A csirkét megtisztítjuk, átmossuk.

Sóval, őrölt borssal, őrölt pirospaprikával és darált, szárított csilipaprikával, vagy őrölt csípős paprikával bedörzsöljük.

Sütőtálba, vagy tepsibe sorakoztatjuk és olajat aláöntve, először fólia alatt, később a fóliát levéve, megsütjük.

Ha a bőrét ropogósra szeretnénk sütni, kevés sörrel is meglocsolhatjuk, a sütés vége felé.