Tepsis nyúlcomb krumpliágyon

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1.5 kg nyúlhús
  • 2 kg burgonya
  • 5 fej hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 200 g főzőtejszín
  • 3 szál kakukkfű
  • 1 kanál mustár
  • csipet só
  • csipet bors
  • 1 kanál zsír
  • 1 kanál liszt

Elkészítése:

Az étel, nyúlcombokból készült, de más nyúlhúsból is elkészíthető.

A sütőtálat kizsíroztam, majd a meghámozott, karikára vágott krumplit belerétegeltem.  Erre került karikára vágott hagyma, majd az előtte sóba, őrölt borsba, aprított kakukkfűbe forgatott nyúlcombok.

A főzőtejszínt kevés liszttel összekevertem és a tetejére öntöttem, majd aprított, zúzott fokhagymát szórtam rá.  Fólia alatt sütöttem, majd a legvégén, a fóliát levéve, kicsit megpirítottam.

Almás, sárgarépás, párolt káposztával tálaltam.