Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Elkészítése:
Az egész tojásokat keverjük jó habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a kakaót is.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához. Ezután óvatosan keverjük össze, majd öntsük bele egy 26 cm-es kizsírozott, kilisztezett tortaformába. (a tortaformát sütőpapírral is kibélelhetjük)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15 percig. (én légkeverésnél 150 fokon 15 percig sütöttem)
A sütőből kivéve helyezzük rácsra, majd hűtsük ki egészen.
Egy keverőtálba tegyük bele a túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat és a citrom levet, majd alaposan keverjük ki.
A vizet forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és öntsük hozzá a zselatint. Ezután keverjük teljesen simára, majd hűtsük ki egészen.
A kihűlt zselatint ezután öntsük hozzá a túrós masszához, majd keverjük alaposan össze.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a túrós-zselatinos krémhez.
A teljesen kihűlt tésztát tegyük vissza a tortaformába, majd öntsük rá a túrós-habos krémet. Ezután tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.
Amikor a torta már teljesen megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd vonjuk be a tetejét olvasztott csokoládéval.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.