Pórés medvehagyma krémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 cs medvehagyma
  • 1 db póréhagyma
  • 1 nagyobb krumpli
  • színes bors
  • szerecsendió
  • 1 db zöldségleveskocka
  • 3 dkg margarin
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 dl tejszín
  • 7 dl víz

Elkészítése:

A póréhagymát vékonyra szeleteljük fel. A krumplit vágjuk kisebb kockákra. A medvehagymát vágjuk fel apróra.

Egy edénybe hevítsük fel a margarint és az olívaolajat, majd adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt pórét és pároljuk pár percig, hogy kissé összeessen. Ezután adjuk hozzá a medvehagymát, majd szórjuk meg a fűszerekkel, és pároljuk tovább hogy a medvehagyma is kicsit összeessen. Végül adjuk hozzá a krumplit, majd öntsük fel a vízzel, és főzzük puhára.(kb. 20 percig főztem)

Amikor a krumpli megfőtt, vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután tegyük vissza a tűzre, és állandó keverés mellett, csorgassuk bele a tejszínt. Végül forraljuk ki, de főzni már nem kell tovább.

Ameddig a leves főtt, a leveles tésztát vékonyan lekentem sóval, és őrölt fehér borssal ízesített tejföllel, majd bőségesen megszórtam reszelt sajttal. Ezután feltekertem mint a bejglit, majd feldaraboltam. A kés lapjával minden csigát kicsit lenyomtam, majd előmelegített, forró sütőben, szép pirosra, ropogósra sütöttem.

Tálaláskor a levest tálakba mertem, majd a frissen kisült sajtos csigákkal kínáltam.