Hozzávalók:
Elkészítése:
A póréhagymát vékonyra szeleteljük fel. A krumplit vágjuk kisebb kockákra. A medvehagymát vágjuk fel apróra.
Egy edénybe hevítsük fel a margarint és az olívaolajat, majd adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt pórét és pároljuk pár percig, hogy kissé összeessen. Ezután adjuk hozzá a medvehagymát, majd szórjuk meg a fűszerekkel, és pároljuk tovább hogy a medvehagyma is kicsit összeessen. Végül adjuk hozzá a krumplit, majd öntsük fel a vízzel, és főzzük puhára.(kb. 20 percig főztem)
Amikor a krumpli megfőtt, vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután tegyük vissza a tűzre, és állandó keverés mellett, csorgassuk bele a tejszínt. Végül forraljuk ki, de főzni már nem kell tovább.
Ameddig a leves főtt, a leveles tésztát vékonyan lekentem sóval, és őrölt fehér borssal ízesített tejföllel, majd bőségesen megszórtam reszelt sajttal. Ezután feltekertem mint a bejglit, majd feldaraboltam. A kés lapjával minden csigát kicsit lenyomtam, majd előmelegített, forró sütőben, szép pirosra, ropogósra sütöttem.
Tálaláskor a levest tálakba mertem, majd a frissen kisült sajtos csigákkal kínáltam.