Zöldfűszeres burgonyaleves.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 4-5 db burgonya
  • szárzeller zöldjével
  • 1 kisebb póréhagyma
  • bazsalikom
  • petrezsezsemzöld
  • olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
  • 1 l zöldségalaplé

Elkészítése:

A szárzellert tisztítás után apróra szeleteljük, és kevés olajon megpároljuk a szintén felaprózott póréval.

A burgonyát meghámozzuk, apró kockára vágjuk. A zöldeket is felaprítjuk, és a krumplival együtt zellerhez adjuk.

Sózzuk, borsozzuk, 1 evőkanál liszttel megszórjuk, majd felöntjük az alaplével. Szép lassan puhára főzzük. Csészékben kínáljuk.