Sült libamáj

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 30 dkg hízott libamáj
  • ízlés szerint só
  • színes borskeverék
  • 1 doboz vegyes salátakeverék
  • 3 evőkanál balzsamecet
  • 1 citrom leve

Elkészítése:

A libamájat megmosom, az esetleges hártyától megszabadítom, majd szárazra törlöm. 1,5 cm-es darabokra szeletelem, megszórom a frissen őrölt borskeverékkel és állni hagyom.

A serpenyőt felforrósítom, a májakat belerakom, mindkét oldalát 3 percig sütöm és enyhén megsózom durva szemcséjű sóval. Ha kész, langyos sütőben melegen tartom a tálalásig.

Elkészítem a salátát. Megmosom, tálra helyezem, balzsamecettel és citrommal megöntözöm.

Vajon pirított gnocchival kínálom.

Jó étvágyat!