Házi csokoládé fagylalt recept

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 tojás
  • 4 ek porcukor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 2,5 dl habtejszín

Elkészítése:

A 20 dkg étcsokoládét apróra tördeljük és két egyforma adagra osztjuk.

A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a porcukor felével, majd a kakaóport is hozzáadjuk.

Az egyik adag összetört csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd félretesszük hűlni, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez

A habtejszínt kemény habbá verjük és a krémbe forgatjuk. A tojásfehérjét a maradék cukorral habosra verjük, ezt is beleforgatjuk, hozzákeverjük a maradék feldarabolt csokoládét.

A krémet fagylaltgépbe tesszük és 10-15 perc alatt kész.

Ha nincs fagyi gépünk, akkor egy tálba simítjuk és legalább 6 órára, a fagyasztóba rakjuk. Félóránként átkeverjük.