Valentin napi narancsos muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 16 db muffinhoz:
Tészta:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg ricotta
  • 2 tk sütőpor
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 1 tojás
  • 15 dkg barna cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 dl étolaj
  • 0,5 dl narancslé
  • 2 narancs

Citromos máz:

  • 3 ek porcukor
  • 3-4 ek citromlé
  • 2 csepp piros ételfesték

Elkészítése:

A narancsot pucoljuk meg úgy, hogy a fehér részéből ne maradjon rajta. Ezután vágjuk fel kisebb darabokra és tegyük félre.

A lisztet keverjük össze a sütőporral, a szódabikarbónával és az őrölt fahéjjal.

A ricottát keverjük össze a barna cukorral, a vaníliás cukorral, a tojással, az étolajjal és a narancslével.

A lisztes keverékhez öntsük hozzá a ricottás-cukros keveréket, majd keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt narancsot, majd óvatosan keverjük össze.

A muffin formát béleljük ki papírral, majd a 3/4 részéig kanalazzuk bele a masszát (szilikonos formát nem kell kibélelni).

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig. A sütőből kivéve kicsit hagyjuk a formában, majd szedjük rácsra és hűtsük ki egészen.

A mázhoz a porcukrot keverjük simára a citromlével, és a piros ételfestékkel (a citromlevet apránként adagoljuk hozzá, nehogy túl folyós legyen!).

A teljesen kihűlt muffonok tetejére kanalazzuk rá a citromos mázat, majd várjuk meg hogy teljesen rászáradjon.