Hozzávalók 16 db muffinhoz:
Tészta:
Citromos máz:
Elkészítése:
A narancsot pucoljuk meg úgy, hogy a fehér részéből ne maradjon rajta. Ezután vágjuk fel kisebb darabokra és tegyük félre.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, a szódabikarbónával és az őrölt fahéjjal.
A ricottát keverjük össze a barna cukorral, a vaníliás cukorral, a tojással, az étolajjal és a narancslével.
A lisztes keverékhez öntsük hozzá a ricottás-cukros keveréket, majd keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt narancsot, majd óvatosan keverjük össze.
A muffin formát béleljük ki papírral, majd a 3/4 részéig kanalazzuk bele a masszát (szilikonos formát nem kell kibélelni).
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig. A sütőből kivéve kicsit hagyjuk a formában, majd szedjük rácsra és hűtsük ki egészen.
A mázhoz a porcukrot keverjük simára a citromlével, és a piros ételfestékkel (a citromlevet apránként adagoljuk hozzá, nehogy túl folyós legyen!).
A teljesen kihűlt muffonok tetejére kanalazzuk rá a citromos mázat, majd várjuk meg hogy teljesen rászáradjon.