Omlós keksz Valentin napra

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 dl liszt (kb 2,5 csésze)
  • 2,5 dl porcukor (kb 1 csésze)
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 tojás
  • 1 tk mandula aroma
  • 1 kk vanília aroma
  • 1 tk sütőpor
  • csipet só

Elkészítése:

A szoba hőmérsékletű vajat és a mascarponét összekeverjük, majd ezután hozzáadjuk a porcukrot, a mandula aromát, a vanília aromát és az egész tojást, majd jól kikeverjük.

Egy tálba beleszitáljuka sütőporral és a csipet sóval összekevert lisztet. Ezután a közepébe mélyedést készítünk, majd beleöntjük a mascarponés-vajas masszát. Jó alaposan összegyúrjuk, hogy teljesen elváljon az edény falától és már a kezünkre se ragadjon rá (ha szükséges még egy pici lisztet adjunk hozzá). Ezután a tésztát fóliába csomagolva, kb 1 órára a hűtőbe tesszük.

A hűtőből kivéve alaposan belisztezett felületen kb 3-4 mm vékonyra kinyújtuk, majd tetszés szerinti formájúra kiszaggatjuk.

Egy tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd egy kicsit távolabb egymástól, rátesszük a kiszaggatott tésztát.

Előmelegített sütőben, közepes lángon kb 6-8 perc alatt világos színűre sütjük (akkor kell kivenni amikor a széle már kezd egy kicsit barnulni). A sütőből kivéve rácsra szedjük és kihűtjük.

A tortabevonó csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd egyesével belemártjuk a kekszeket, ezután visszatesszük a rácsra.
Én a Lidl-ben kapható fehér tortabevonó csokoládét színeztem meg piros ételfestékkel, hogy rózsaszínű legyen.