Hozzávalók:
Elkészítése:
A szoba hőmérsékletű vajat és a mascarponét összekeverjük, majd ezután hozzáadjuk a porcukrot, a mandula aromát, a vanília aromát és az egész tojást, majd jól kikeverjük.
Egy tálba beleszitáljuka sütőporral és a csipet sóval összekevert lisztet. Ezután a közepébe mélyedést készítünk, majd beleöntjük a mascarponés-vajas masszát. Jó alaposan összegyúrjuk, hogy teljesen elváljon az edény falától és már a kezünkre se ragadjon rá (ha szükséges még egy pici lisztet adjunk hozzá). Ezután a tésztát fóliába csomagolva, kb 1 órára a hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve alaposan belisztezett felületen kb 3-4 mm vékonyra kinyújtuk, majd tetszés szerinti formájúra kiszaggatjuk.
Egy tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd egy kicsit távolabb egymástól, rátesszük a kiszaggatott tésztát.
Előmelegített sütőben, közepes lángon kb 6-8 perc alatt világos színűre sütjük (akkor kell kivenni amikor a széle már kezd egy kicsit barnulni). A sütőből kivéve rácsra szedjük és kihűtjük.
A tortabevonó csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd egyesével belemártjuk a kekszeket, ezután visszatesszük a rácsra.
Én a Lidl-ben kapható fehér tortabevonó csokoládét színeztem meg piros ételfestékkel, hogy rózsaszínű legyen.