Balzsamecetes vegyes saláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 közepes méretű alma
  • 0,5 kg burgonya
  • 2 kiskanál balzsamecet
  • csipet bors
  • 3 retek
  • fél citrom leve
  • fél kígyóuborka
  • 1 kisfej lilahagyma
  • 20 dkg húsos, füstölt szalonna
  • gránátalma
  • 3 sonkás kockasajt
  • fél kalifornia paprika

Elkészítése:

A burgonyát apró kockákra vágtam és sós vízben puhára főztem. Amikor megfőtt leszűrtem és kihűtöttem.

A szalonnát szintén kis kockákra vágtam és kisütöttem, majd a pörcöt kiszedtem az edényből és kihűtöttem.

A többi hozzávalót is kis kockákra, a hagymát karikákra vágtam. Az almára citromlevet öntöttem, hogy ne barnuljon meg.

Amikor a burgonya és a szalonna kihűlt, a többi hozzávalóval összekevertem, hozzáadtam a balzsamecetet és a gránátalma magokat. 30 percet pihentetjük fogyasztás előtt.