Apró sajtos korongok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 1 tk só
  • 1 jó nagy ek tejföl
  • 30 dkg rétesliszt
  • 20 dkg puha margarin
  • 1 felvert tojás lekenni
  • 15 dkg reszelt sajt a tetejére

Elkészítése:

A túrót egy tálba öntjük, jól áttörjük (erre egy krumpli törőt használtam). Megszórjuk a sóval, elkeverjük a tejföllel, majd hozzáadjuk a réteslisztet.

Ezután elmorzsoljuk benne a margarint és jól összedolgozzuk. Folpackba csomagolva egy órára a hűtőbe rakjuk. Két nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A sütőt előmelegítjük.A tésztát lisztezett felületen kb. 5 mm vastagra elnyújtjuk.

Egy egész apró pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Az előkészített tepsikbe fektetjük, egymáshoz lehet közelebb, mert inkább megemelkednek, mint oldalra terülnek.

Lekenjük egy egész, kissé felvert tojással. Megszórjuk mindegyiket egy csipet reszelt sajttal.

180 fokon hőlégkeveréssel 23 perc alatt szép barnára sütjük.

Tipp:

Egy kevés maradék túró megmentése miatt készült ez a sajtos finomság. Olyan jövök-megyek és bekapok egy falatot lett. Nem is lepődtem meg, hogy miért volt olyan nagy forgalom a konyhában miután kisült :-D