Tejszínes csirkemell falatok penne tésztán

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,5 csirkemell filézve (kb 800 g)
  • 1 csomag penne tészta (500 g)
  • 2 kanál vaj
  • 1 db hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 200 g főzőtejszín
  • 1 tojás
  • kevés keményítő (liszt)
  • 200 g reszelt sajt
  • só, őrölt bors

Elkészítése:

A csirkemellet kifilézzük, majd apró darabokra vágjuk. (lehet csíkozni is) Hagymát nagyon apróra vágjuk, a fokhagymát átnyomjuk.

A penne tésztát, ételízesítős vízben megfőzzük. A hagymát vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húsdarabokat, és fehéredésig pirítjuk. Hozzákerül a fokhagyma is, sózzuk, borsozzuk.

A tejszínt kikeverjük a tojással, keményítővel, ha szükséges, kevés tejjel hígítjuk.  A serpenyőt a tűzről levéve, összekeverjük a húst, a mártással.

Sütőtál aljára kevés vajat teszünk, majd rátesszük a félig főtt (al dente) penne tésztát, amire ráöntjük a ragut, majd az egészet kicsit összekeverve a tálat lefedjük, és előmelegített sütőbe tesszük.

Mivel minden előfőzött, elősütött állapotban van, rövid idő szükséges a végleges állapot eléréséhez.

Ha úgy érezzük, ez az állapot eljött, reszelt sajttal meghintjük a tetejét, és pár perc alatt készre sütjük. Mindössze annyi idő szükséges, hogy a sajt ráolvadjon ételünk tetejére, ezzel kis kérget képezve rajta.

Tálaláskor is adhatunk rá sajtot, valamint frissen, borsot őrölhetünk rá.