Tojásos galuska, újhagyma pestoval

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
A galuskához:

  • 2 tojás
  • 3 ek finomliszt
  • 6 ek rétesliszt
  • csipet só
  • kevés víz

A keverékhez:

  • 1 evőkanál libazsír
  • 2 tojás
  • 1 ek tejföl
  • 1 ek pesto

Elkészítése:

A galuska hozzávalóit kikavarjuk, lobogó vízbe szaggatjuk. Ha a víz felszínére jönnek a galuskák, leszűrjük. A kikavart masszát, nem kell pihentetni! Azonnal szaggathatjuk.

A leszűrt galuskákat felforrósított serpenyőben, libazsíron vagy más zsiradékon megforgatjuk, majd ráöntjük a keveréket (a tojásokat kikavarjuk a tejföllel és a pestoval).

A keveréket hozzáadva a galuskákhoz, addig sütjük, míg össze nem áll a tojásos massza. Frissen őrölt borssal, friss, karikára vágott újhagymával tuningolunk rajta.

Tipp:

A galuskámat a receptoldalra már feltöltött újhagymaszár pestoval tettem még ízletesebbé. Tálalható fejes salátával is.