Panírozott húspogácsa

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Alaphoz:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 db tojás
  • 2 db zsemle
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 5 ek napraforgó olaj
  • só ízlés szerint
  • 2 teáskanál fűszerpaprika

Panírhoz:

  • 5 csapott ek finomliszt
  • 2 db tojás
  • 5 ek zsemlemorzsa

Elkészítése:

Alaphoz:

Vöröshagymát megpucoljuk,felkockázzuk és az olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a darált húshoz a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlékkel együtt. Belekeverjük a lisztet, a zsemlemorzsát, a tojást, a fűszerpaprikát.

Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük és hosszúkás pogácsákat készítünk belőle.

Panírhoz:

Húspogácsákat beleforgatjuk a lisztbe ,felvert tojásba és a zsemlemorzsába. Forró olajba kisütjük.