Datolyás avokádós csokitorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 3 tojás
  • 1,5 evőkanál liszt
  • 1,5 evőkanál őrölt dió
  • 2 evőkanál méz

A krémekhez:

  • 1 avokádó
  • 150 gramm datolya (mag nélkül)
  • 1 banán
  • 2+2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál méz

Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat alaposan összekeverjük a mézzel. Beleszitáljuk a lisztet és hozzákeverjük a diót. A fehérjéket habbá verjük és ezt is a masszába keverjük. Sütőpapíros tepsibe öntjük és egy nagy vékony piskótalapot sütünk, 180 fokra előmelegített sütőben, kb 20 perc alatt. Amikor kissé kihűlt, kivágunk belőle 4 db 10 cm átmérőjű korongot.

Az avokádót hosszában kettévágjuk, kivesszük a magját, az avokádót a héjából egy tálba kanalazzuk. Hozzákeverünk 2 evőkanál kakaóport és 1 evőkanál mézet, majd botmixerrel pürésítjük.

A datolyát felkockázzuk és leöntjük nem egészen 0,5 dl forró vízzel, hogy megpuhuljon. Néhány perc elteltével beletördeljük a banánt és botmixerrel pürésítjük.

A piskótalapokat az avokádós krémmel megkenve rétegezzük egymásra, kívülről pedig a datolyás krémmel kenjük be. Végül darált dióval szórtjuk be és néhány órára hűtőbe tesszük.