Hozzávalók:
A piskótához:
A krémekhez:
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat alaposan összekeverjük a mézzel. Beleszitáljuk a lisztet és hozzákeverjük a diót. A fehérjéket habbá verjük és ezt is a masszába keverjük. Sütőpapíros tepsibe öntjük és egy nagy vékony piskótalapot sütünk, 180 fokra előmelegített sütőben, kb 20 perc alatt. Amikor kissé kihűlt, kivágunk belőle 4 db 10 cm átmérőjű korongot.
Az avokádót hosszában kettévágjuk, kivesszük a magját, az avokádót a héjából egy tálba kanalazzuk. Hozzákeverünk 2 evőkanál kakaóport és 1 evőkanál mézet, majd botmixerrel pürésítjük.
A datolyát felkockázzuk és leöntjük nem egészen 0,5 dl forró vízzel, hogy megpuhuljon. Néhány perc elteltével beletördeljük a banánt és botmixerrel pürésítjük.
A piskótalapokat az avokádós krémmel megkenve rétegezzük egymásra, kívülről pedig a datolyás krémmel kenjük be. Végül darált dióval szórtjuk be és néhány órára hűtőbe tesszük.