Tőkehal filé Orly-módra

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 70 dkg tőkehal filé
  • fél citrom leve
  • 2 tojás
  • 6-8 ek finomliszt
  • 2 dl világos sör
  • frissen őrölt bors
  • étolaj a sütéshez

Elkészítése:

A fagyasztott halat szobahőmérsékleten felengedjük, majd papirtörlővel szárazra töröljük és keresztben félbe vágjuk. Meglocsoljuk egy fél citrom levével, majd sózzuk és borsozzuk.

Tőkehal filé orly módra 001

A tojásokat egy kevés sóval felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sör fokozatos adagolásával simára keverjük. Tejföl sűrűségű masszát kell kapnunk, ha nem lenne elég sűrű, adjunk hozzá még lisztet.

Egy tányérba lisztet teszünk, először ebben, majd a tojásos masszában forgatjuk meg a halakat.

A bepanírozott halakat forró olajban aranysárgára sütjük, majd papírtörlőre szedjük.

 

Tipp:

Párolt vegyes zöldségköret, vagy petrezselymes és tartármártás illik hozzá.