Diétás, egészséges maradékfaló tortilla

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 100 g teljeskiőrlésű liszt
  • 1/2 kiskanál szódabikarbóna vagy sütőpor
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl langyos víz

A szószhoz:

  • 2 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 evőkanál majonéz
  • bors

A töltelékhez:

  • 10 szelet pulykamellsonka
  • 1 marék rukkola
  • 4 levél jégsaláta
  • 1 csemegeuborka
  • 5 szem dió
  • fél alma
  • 60 g fetasajt

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit a víz kivételével összekeverjük, majd a vízzel fokozatosan hígítjuk, amíg egy folyékony, palacsintatésztaszerű állagot nem kapunk. Ezt egy tiszta konyharuhával lefedjük és 10-15 percig pihentetjük.

Eközben összekeverjük a szósz hozzávalóit, illetve feldaraboljuk a töltelék hozzávalóit, majd az egészet egybe forgatjuk.

A tűzhelyen előmelegített serpenyőben, lehetőleg olaj nélkül megsütjük a tortillákat. Egy evőkanálnyi tésztát teszünk a serpenyőbe, ezt egyenletesen eloszlatjuk és mindkét felét átsütjük.

Amíg sül, egy darab alufóliát készítünk elő. A tortillát a serpenyőből kivéve erre tesszük, a közepét megpakoljuk töltelékkel, a széleit ráhajtjuk és az egészet becsomagoljuk alufóliával. Így tálalásig nem szárad ki a tészta.

Tipp:

Ugyanannak a receptnek (Maradékfaló tortilla) az újragondolt verziója, ez könnyebben iktatható be a diétába. A hozzávalók egy része megegyezik, igy gyorsan elkészíthető akár mind a két fajta is. Akárcsak az első verziónál, a hozzávalók itt is szabadon variálhatóak, nekem ez az összeállítás tetszett eddig a legjobban. :)