Hozzávalók:
A tésztához:
A szószhoz:
A töltelékhez:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a víz kivételével összekeverjük, majd a vízzel fokozatosan hígítjuk, amíg egy folyékony, palacsintatésztaszerű állagot nem kapunk. Ezt egy tiszta konyharuhával lefedjük és 10-15 percig pihentetjük.
Eközben összekeverjük a szósz hozzávalóit, illetve feldaraboljuk a töltelék hozzávalóit, majd az egészet egybe forgatjuk.
A tűzhelyen előmelegített serpenyőben, lehetőleg olaj nélkül megsütjük a tortillákat. Egy evőkanálnyi tésztát teszünk a serpenyőbe, ezt egyenletesen eloszlatjuk és mindkét felét átsütjük.
Amíg sül, egy darab alufóliát készítünk elő. A tortillát a serpenyőből kivéve erre tesszük, a közepét megpakoljuk töltelékkel, a széleit ráhajtjuk és az egészet becsomagoljuk alufóliával. Így tálalásig nem szárad ki a tészta.
Ugyanannak a receptnek (Maradékfaló tortilla) az újragondolt verziója, ez könnyebben iktatható be a diétába. A hozzávalók egy része megegyezik, igy gyorsan elkészíthető akár mind a két fajta is. Akárcsak az első verziónál, a hozzávalók itt is szabadon variálhatóak, nekem ez az összeállítás tetszett eddig a legjobban. :)