Csirkemell brassói

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell (kb. 70 dkg)
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés só
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 10 dkg füstölt szalonna, vagy használható zsír, esetleg étolaj
  • csipetnyi kakukkfű

Elkészítése:

A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk. Használhatunk zsírt, vagy étolajat is a szalonna helyett. A húst apróra vágjuk, és fehéredésig pirítjuk. (a csirkemell esetében ez kb. 5 perc.) Belereszeljük a vöröshagymát, és hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát. Kevés vízzel, vagy hús alaplével felöntjük, de csak annyira, hogy ne lepje el.

Megsózzuk, megborsozzuk, hozzátesszük a kakukkfüvet, és fedő alatt pároljuk. Ha a hús megpuhult, megszórjuk őrölt paprikával, és rövid ideig összefőzzük.

Mivel a brassói jellegzetes körete a sült krumpli, azt is elkészítjük közben, és azzal tálaljuk.