Mozzarellás csirkesaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 6 csirke felsőcomb filé
  • 2 nagy gombóc mozzarella sajt
  • 8 cherry paradicsom
  • 8 piros hónapos retek
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olíva olaj
  • 25 dkg saláta keverék ízlés szerint (az én kedvenceim: madársaláta, rukkola, bébispenót, endivia)
  • ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

Elkészítése:

A mozzarellát kockára vágom, a paradicsomot és a retket negyedelem, a paprikát szintén apró kockára darabolom, az aprított zöldségeket egy tálba teszem, ízlés szerint megsózom és meglocsolom az olíva olajjal.

A lilahagymát és a fokhagymát apró kockára vágom, hozzákeverem a zöldségekhez, majd lefedem és beteszem a hűtőbe amíg a húst elkészítem.

A húst sózom, borsozom és egy öntöttvas serpenyőben hirtelen szép pirosra sütöm.

Tálalásnál a salátakeveréket egy tányérra halmozom, rákanalazok a mozzarellás, paradicsomos, hagymás keverékből, a tetejére rakom a vékony csíkokra felszeletett sült húst és oreganóval megszórom.

Jó étvágyat!