Sajtos brokkolis csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 200 g krémsajt
  • 200 g tészta
  • 400 g brokkoli
  • 250 g csirkemell
  • 400 g csiperke gomba
  • 200 ml főzőtejszín
  • 150 g reszelt sajt
  • kakukkfű
  • őrölt bors

Elkészítése:

A tésztát és a brokkolit sós vízben külön-külön kifőzzük és leszűrjük. A gombát és a csirkehúst felszeleteljük. A csirkehúst sózzuk és őrölt borssal meghintjük. Egy wokban kevés olajon hirtelen megsütjük a csirkehúst és kivesszük egy tányérra.

A maradék zsírban megpároljuk a gombát, ízesítjük egy kevés kakukkfűvel és ha kész, összekeverjük a csirkehússal. Egy sütőtálat kikenünk a krémsajt felével. Megszórjuk a reszelt sajt felével, majd rárakjuk a kifőtt tésztát. Erre rárakjuk a kifőtt brokkolit és ráhalmozzuk a gombás csirkehúst.

Megszórjuk a maradék reszelt sajttal, kicsit rányomkodjuk a húsra. A maradék krémsajtot összekeverjük a főzőtejszínnel, megízesítjük sóval és őrölt fekete borssal majd rákanalazzuk a sajtos húsra. Előmelegített sütőben 180 Celsius fokon kb. 40-45 percet sütjük (vagy amíg szép piros nem lesz).