Zöldborsós pirított csirkemáj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1/2 kg. csirkemáj
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz zöldborsókonzerv, vagy fagyasztott zöldborsó
  • őrölt bors
  • kevés étolaj

Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megfonnyasztjuk. Egy idő után hozzáadjuk a kés lapjával megnyomott fokhagymát, majd a megmosott, megtisztított, darabokra vágott csirkemájat. addig pirítjuk, míg megnyomva nem rózsaszín a belőle szivárgó lé.

Ekkor hozzáadjuk a konzerv, dobozos zöldborsót levével együtt, vagy egy jó marék fagyasztott zöldborsót. Ha száraznak tartjuk, pótoljuk a levét. Frissen őrölt borsot adunk hozzá, sózni csak a tálaláskor szabad!

A közben elkészített krumplipürével, vagy főtt rizzsel tálaljuk.