Epres szívecskés süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Alsó réteg:

  • 50 dkg darált keksz
  • 20 dkg margarin
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 15 dkg cukor
  • 1 kis doboz epres joghurt

Krém:

  • 8 dl tej
  • 2 csomag epres pudingpor
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 kis doboz epres joghurt
  • 20 dkg eper

Tetejére:

  • piskótatallér
  • 1 maréknyi eper

Elkészítése:

Az alsó réteg hozzávalóit kevés tejjel jól összegyúrjuk ( nekem 1 dl kellett, inkább szárazabb legyen). Egy tálca aljába (22*32-es) nyomkodjuk egyenletesen.

A tejet a pudinggal felfőzzük, majd hűlni hagyjuk. A margarint és a cukrot habosra verjük és hozzákeverjük a már kihűlt pudinghoz. Az epres joghurtba belekeverjük a villával szétnyomott epreket és ezt is hozzákeverjük a pudingos krémhez.

A kész krémet rákenjük az alsó rétegre,végül kirakjuk a tetejét piskótatallérokkal,és eprekkel díszítjük.
Érdemes hűtőbe rakni szeletelés előtt.

Tipp:

Anyák napjára találtam ki ezt a sütit Anyukámnak.Lehet más bogyós gyümölccsel, pl málnával is készíteni.