Hozzávalók:
Elkészítése:
A tejfölt, ami csak krémessé teszi a körözöttet, helyettesítettem a borral. Ezzel kavartam pép szerűre az anyagot. Persze előtte azért valami történt. Az apróra vágott hagymát, kaliforniai paprikát, kevés ételízesítővel, a zöld fűszerekkel (beleértve a snidlinget, és az újhagymát is), olíva olajjal, 4 percig mikróztam. Ezalatt megvonult annyira, hogy ne tűnjön nyersnek, ha ráharapok.
Ekkora mennyiségnél nem akartam serpenyőt piszkolni, amikor a mikró is megfelel erre a célra. Az őrölt paprika is hozzákerült, valamint tekertem rá kevés borsot, és csípős, szárított csilit, majd krémesre kavartam. A körözöttnek, legalább 3-4 órát kell állni, hogy végleg ízesíteni tudjuk.
A körözött nem más mint fűszerezett túrókrém. Elkészítése számtalan módon lehetséges. Csináltam már borral, gyümölcsborral, nagyon csípősen, főtt sárgarépával, almával keverve, Érdemes néha kicsit kísérletezni!