Camembert leveles tésztában

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 cs előnyújtott leveles tészta
  • 2 cs camembert
  • néhány szem dió
  • 1 tojás a lekenéshez

Elkészítése:

Az előnyújtott leveles tésztát vágjuk fel négy egyforma darabra. A camembert vágjuk félbe. A diót daraboljuk fel. Mindegyik tészta közepére helyezzünk rá egy fél camembert, majd a széleit összefogva formázzunk belőlük batyukat.

Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük egymástól kicsit távolabb a tésztabatyukat. A tojást verjük fel egy villával, majd kenjük le vele a tésztát. Ezután szórjuk meg a darabolt dióval.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd magas hőmérsékleten süssük szép pirosra, ropogósra. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig hűlni, majd tálaljuk. Ízlés szerint salátát is kínálhatunk mellé.