Zsiványbuksza burgonya krokettel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 80 dkg pulykamell
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • sonka
  • sajt
  • füstölt kolbász
  • bacon
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • ételízesítő

Elkészítése:

A húst éles késsel bevágjuk és szétnyitjuk, mint a könyvet. Kiklopfoljuk, sózzuk. Egy kicsit állni hagyjuk, addig elkészítjük a tölteléket.

Felkarikázzuk a hagymát, kolbászt, sonkát.

A húst elővesszük és minden darab húst megtöltünk a következőkkel: sonka, hagyma, kolbászkarika, sajt és a végén a bacon. Ráhajtjuk a hús másik felét és ezután bepanírozzuk, majd forró olajban kisütjük.

Mi most burgonyakrokettel és almapaprikával tálaltuk, de készíthető krumplipürével vagy sült krumplival is. Nagyon finom, különleges íze van.