Rántott csirkeszárny salátával, sült burgonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 1 konzerv kukorica
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 kisebb fej saláta
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 natúr joghurt
  • 1 cs zöldfűszerkeverék
  • 1 kg sütnivaló burgonya
  • étolaj
  • zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • liszt
  • ízés szerint só

Elkészítése:

A csirkeszárnyat megmosom, besózom és állni hagyom.

A burgonyát megpucolom, gerezdekre vágom. A salátát darabokra tépkedem, a sárgarépát zöldségreszelőn vékony csíkokra reszelem, a lilahagymát apróra vágom, majd összekeverem a zöldségeket a konzerv kukoricával és a joghurtot a zöldfűszerkeverékkel.

A csirkeszárnyakat megforgatom a lisztben, tojásban, zsemlemorzsában és forró olajban kisütöm. A burgonyát is közben serpenyőben megsütöm, majd,ha kész tálalom. A salátát meglocsolom a joghurtos öntettel.

Jó étvágyat hozzá!