Pilóta keksz

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 15 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 25 dkg margarin
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor

Krémhez:

  • 1 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 3 csapott ek finomliszt
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj

Elkészítése:

A tészta elkészítése:

Összegyúrjuk a tésztához a lisztet, a tojást, a szódabikarbónát, cukrot, sót és a vajat. Kétfelé vesszük a masszát. Hozzágyúrjuk az egyikhez a kakaóport, és 1 órára hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk, és kisütjük.

A krém elkészítése:

Elkeverjük a tojást a cukorral, liszttel és a kakaóporral. Hozzáadjuk a főzőtejszínt, és elkezdjük főzni. Amikor már kezd sűrűsödni, beletördeljük a csokoládét és a vajat, és kihűtjük.

A krémmel összeragasztjuk a kisült fehér és csokoládés kekszet.