Lencsesaláta fetával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 30 dkg lencse
  • hagyma
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk őrölt babérlevél
  • 1 dl olívaolaj
  • fél dl fehér borecet
  • 10 dkg fetasajt
  • só,bors

Elkészítése:

A lencsét lábasba tettem, sóztam, borsoztam. Ráöntöttem a borecetet és annyi vizet ami éppen ellepte. Puhára főztem és fedő alatt hagytam kihűlni.

Amikor kihűlt a lencse, hozzákevertem a hagymát, az áttört fokhagymát, a fűszereket és meglocsoltam az olívaolajjal. A végén tettem rá a sajtot és egy éjszakára hűtőbe tettem.