Sörben sült malac szilveszterre

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,5 kg bőrös malachús
  • fokhagyma
  • füstölt szalonna
  • sör
  • méz

Elkészítése:

A húst felszeleteljük, a bőrős részét bevagdossuk, a húsos részét besózzuk. A felkockázott bőr közé fokhagymát és egy kis füstölt szalonnát dugdostunk, majd egy sütőtálba tesszük.

Öntünk rá egy kevés vizet, majd lefóliázzuk és forró sütőbe toljuk. Fél óra után levesszük a fóliát, majd meglocsoljuk sörrel. Addig sütjük, amíg meg nem puhul. Sülés közben folyamatosan locsolgatjuk sörrel.

Amikor már majdnem elkészül, meglocsoljuk mézzel és szép pirosra sütjük.